Redőnyök

A redőnyök története 1882-ben a kezdődött. Az ablakárnyékolók ezt megelőzően fából készültek, bőr pántokkal, és igen nehezen működtek. Nagyobb méretű ablaknyílások árnyékolására alkalmatlanok voltak, így csak kevés helyen alkalmazták őket. A XIX. század folyamán felépülő egyre több ipari és irodaépületben a nagyméretű ablaknyílások miatt elviselhetetlen volt helyzet. Anton Griesser felismerte a problémát, és szabadalmaztatta az első redőnyöket, melyeket újabb és újabb követett. Az általunk forgalmazott svájci Griesser termékekre, azóta is a könnyű használat, a hosszú élettartam, az optimális fényvisszaverés és természetesen a magas fokú biztonság a jellemző.

Ezekhez az árnyékolókhoz természetesen a legmodernebb elektronikai kiegészítők is elérhetők, úgymint: időjárás-, napfény-, szélérzékelő vagy biztonsági szenzor. A rendszerek lehetővé teszik, hogy akár egyetlen gomb megnyomásával lezárja az összes árnyékolót. Az intelligens vezérlés kimagasló kényelmet és biztonságot kínál Önnek. Az automatika gondoskodik a redőnyökről akkor is, ha Ön épp nincs otthon. A védelmi rendszerek beavatkozás nélkül védik meg otthonát a túlzott felmelegedéstől, vagy az erős széltől. Válasszon az Ön igényeinek és kényelmének leginkább megfelelő előre beprogramozott biztonsági szintek közül. Ha hosszabb időre üresen hagyja otthonát, akkor beállítható az árnyékolók véletlenszerű mozgatása is, amivel azt a látszatot keltheti, hogy otthon tartózkodik.

Időjárás elleni védelem

Egy redőny sokkal többet is nyújthat annál, mint amennyit elsőre várnánk tőle. Nemcsak biztonságot és kényelmet, hanem hang- vagy hőszigetelést is biztosít, továbbá használatával Ön energiát takaríthat meg. Amikor az időjárás hidegre fordul, az ablak előtti redőny bizony sokat ér. Az ablak és a redőny között létrejövő légrés ugyanis megszünteti a hőhidat, így a fűtési költségekben megtakarítást eredményez. Amikor nyáron süt a nap és meleg van odakint, a redőnyök értéke felbecsülhetetlen. A redőny árnyékol, csökkenti a sugárzás mértékét és a már említett légrés következtében szigetel is. Ezáltal a belső térben kellemes szobahőmérsékletet jön létre, anélkül, hogy Ön a helyiségek hűtésére villamos-energiát használna. Megfelelő árnyékolással tehát lefaraghatja a fűtésre és hűtésre fordított költségek tetemes részét. Ráadásul mindez nemcsak az Ön pénztárcájának jó, hanem a környezetvédelemnek is. További előnye a redőnyöknek, hogy fa nyílászárók esetén megvédik a fát az időjárás viszontagságaitól: az erős UV sugárzástól és a csapadéktól. Így a nyílászárók tovább megőrzik tulajdonságaikat, illetve a felületkezelés vagy festés javítására is ritkábban kell költeni.

]]>