Lamellás árnyékolók

Harmóniában a környezettel

Lamellás árnyékoló rendszereink tervezésekor arra törekszünk, hogy ügyfeleink épületei optimális védelmet kapjanak a hő, a fény és a nemkívánatos látogatók ellen. A jól megtervezett és megfelelően használt árnyékoló rendszerek segítségével megtakarítás érhető el az energiafelhasználásában is, azaz jelentősen csökkenthető a fűtés és hűtés költsége. A Griesser Európa egyik vezető árnyékolástechnikai rendszereket gyártó cégeként a környezetvédelemre is jelentős hangsúlyt fektet mind a tervezés, mind a gyártástechnológia során.

Energiatakarékosság

Az árnyékoló rendszerek nem csak a túlmelegedés és a túlzott fény ellen védenek, de segítségükkel energia is megtakarítható. Nyári melegben a napsugárzás kint tartásával jelentősen csökkenthető a helység hűtésére fordított energia mennyisége, télen pedig az intelligens vezérléssel ellátott árnyékoló rendszerek „beterelik” a napsugárzást a szobába, rásegítve ezzel a fűtésre. Árnyékoló rendszereink nem csak a pénztárcát kímélik, de a környezetet is. Automatizált és optimálisan vezérelt árnyékoló rendszereinkkel az épület hűtésére és fűtésére fordított energia mennyisége megközelítőleg 10%-al csökkenthető.

A természetes fény komfortja

Iroda épületekben, computeres munkahelyeken nagyon nagy kihívás a természetes fény és a mesterséges fény megfelelő kombinációját kialakítani, mindezt úgy, hogy ne jelentkezzen zavaró tükröződés a monitorokon és egyéb tárgyakon. A megfelelő, automatizált árnyékoló rendszer a felhasználó számára észrevétlenül teszi a dolgát, biztosítja a helységben a megfelelő klímát és fényviszonyokat.

Biztonság

Az automatizált árnyékoló rendszerek mindamellett hogy esztétikusak és biztosítják a kellemes hőérzetet, a biztonságunkra is figyelnek. Betörés esetén az első három perc a legkritikusabb az elkövetőnek, ha ezen idő alatt nem tud behatolni a házba, úgy valószínűleg új, kevésbé védett célpontot keres magának. A Griesser olyan betörésvédelmi rendszert fejlesztett ki, ami próbára teszi a bűnözőket. A biztonsági szint oly mértékű, hogy ilyen rövid idő alatt nem lehet felfeszíteni a redőnyt, vagy kitépni a lamellákat. Hiába a szilárd rendszer azonban, ha a tulajdonos elfelejtette leengedni a redőnyöket. Ebben az esetben segít az automatizált rendszer, mely egyrészt egy gombnyomásra leengedi akár a házban lévő összes redőnyt, vagy érzékelői segítségével gyanús mozgás esetén automatikusan zárja a redőnyöket. Lehetőség van ezen kívül a redőnyök véletlenszerű mozgatására is, amely azt a látszatot kelti, hogy a tulajdonos otthon tartózkodik.

]]>